5 gode og billige telefoner til børn – guide og priser

Hvilken mobil skal man vælge til børn? Sar-værdi, batteritid, skærm og pris bør være afgørende. Guide til 5 af de bedste telefoner til børn.

5 gode og billige telefoner til børn – guide og priser

Af bitter erfaring ved jeg, at man ikke skal lade børn holde noget, som enten er dyrt eller står ens hjerte nært – ikke hvis det kan gå i stykker. Og er der noget, der kan gå i stykker, så er det en mobil, men på et tidspunkt skal børnene jo have en mobil, så gode råd er dyre, tænker du måske – men nej, du kan slippe billigt. Guide til 5 af de bedste mobiltelefoner til børn.

Barnet er klar til sin første mobil, men hvilken skal man gå efter og er der nogle særlige ting, man skal tænke over ved mobilkøb til børn? Det er der. Sar-værdi, batteritid og skærm – de tre ting anbefaler jeg altid, at man ser nærmere på, inden man køber.

Sar-værdien skal være så lav som mulig. Forskning viser, at man ikke skal være så bekymret for mobilstråling, men høje sar-værdier vidner om dårlig antennekvalitet. Dårlig antennekvalitet påvirker telefonens forbindelse til mobilnettet, så man risikerer, at telefonen ikke kan bruges til opkald, sms eller at gå på nettet med, hvis antennen er dårlig.

Dårlig antennekvalitet påvirker også batteritiden og uden batteri er mobilen ikke meget værd. Endelig skal skærmen også have en vis kvalitet. Den behøver ikke være stor, men jeg synes ikke, man kan være bekendt at spise ens barn af med en uskarp skærm. Gå efter en mobil med skarp skærm – fuld HD er at foretrække.

Endelig skal man naturligvis også have prisen med i overvejelserne. Lad være med at give dit barn et iPhone eller anden mobil til 5.000 kroner eller mere. Den bliver smadret, stjålet eller bare væk. Køb en mobil, hvor det ikke er alt for træls, når det sker.

Telefonerne anbefalet til børn i guiden herunder er rangeret i forhold til pris.

Se også: Mobilabonnementer til børn

 

5 gode telefoner til børn 

#1 Nokia 7.1
Nokia 7.1 har en skærm på 5,84 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.060 mAh, og sar værdi på 0,26 W/kg. Har derudover simpel brugerflade, godt dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,26 W/kg
 • Batteritid: 7/10
 • Skærm: 7/10

Bedste pris: Fra cirka 1.600 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Nokia 7.1

 

#2 Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy A40 har har en skærm på 5,9 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.100 mAh, og sar værdi på 0,49 W/kg. Har derudover god brugerflade, fint dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,49 W/kg
 • Batteritid: 6/10
 • Skærm: 8/10

Bedste pris: Fra cirka 1.900 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A40

 

#3 Samsung Galaxy A7
Samsung Galaxy A7 har har en skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.300 mAh, og sar værdi på 0,33 W/kg. Har derudover hurtig brugerflade, fint triple kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,21 W/kg
 • Batteritid: 8/10
 • Skærm: 8/10

Bedste pris: Fra cirka 2.200 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A7

 

#4 Motorola One Vision

One Vision har en skærm på 6,3 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.500 mAh, og sar værdi på 0,337 W/kg. Har derudover fin brugerflade, godt dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,337 W/kg
 • Batteritid: 7/10
 • Skærm: 8/10

Bedste pris: Fra cirka 2.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på One Vision

 

#5 Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus har en skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.800 mAh, og sar værdi på 0,22 W/kg. Har derudover simpel brugerflade, fint dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,22 W/kg
 • Batteritid: 8/10
 • Skærm: 7/10

Bedste pris: Fra cirka 2.700 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Nokia 7 Plus

 

Bedste mobil til børn 

Nokia 7.1 kombinerer lav pris med gode karakterer på batteri og skærm samt har en meget lav sar-værdi. Det er en rigtig god kombination på den første mobil til barnet og det er ikke bare en sølle mobil, den er rigtig god til mange af de ting, som et barn kan ventes at ville bruge sin mobil til – Steen Jørgensen, mobilekspert.

 

Gode telefoner til børn – september 2019

Guiden til top 5 bedste mobiltelefon til børn er fra september 2019. Priserne er fundet på pricepusher.dk og teleprisguide.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra Samsung, Nokia og Motorola

Den billigste mobiltelefon i guiden koster cirka 1.600 kroner, mens den dyreste står i cirka 2.700 kroner. Der er altså cirka 1.110 kroner i forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Efterfølgende nyt om sagen

Temaet fortsætter med at være relevant. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 19/9/2019 publicerede vi sagen 10 fremragende mobiltelefoner med god mobilantenne – Den kan læses her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..