stofa hastighed bredbånd

4.000 husstande og virksomheder får hurtigere bredbånd for 100 millioner kroner

Bredbåndspuljen er en særlig pulje, hvor danskere, både private og virksomheder, kan søge om tilskud til at få hurtigere bredbånd. Denne gang var der 100 millioner kroner i puljen og de er nu blevet delt ud på 4.000 husstande og virksomheder rundt om i Danmark.

 

90 procent til landområder

Tidligere gik størstedelen af pujlen til at udbygge internettet i Københavns området, hvilket mødte kritik fra Landdistrikternes Fællesråd, der var ærgerlige over, at landdisstrikterne ikke fik en større del af puljen, men i dag er det anderledes. Således bliver 90 procent af de 100 millioner i bredbåndspuljen brugt på at forbedre bredbåndshastighederne i de såkaldte landområder og sommerhusområderne, men 10 procent bliver brugt i de større byer.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt udtrykker tilfredshed med dette, men understreger også vigtigheden af, at pengene bliver brugt de rigtige steder, underforstået, at det ikke nødvendigvis bliver sådan, at det er landområderne, der skal prioriteres i fremtiden, men at pengene fra bredbåndspuljen skal bruges, hvor det giver mest mening.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

 

Hurtig bredbånd er vigtigt for private og virksomheder

Lars Christian Lilleholt (V), forklarer, at det er vigtigt for alle at have en hurtig internetforbindelse og det glæder ham derfor, at det nu sker for 4.000 adresser rundt om i Danmark, hvor det hidtil har knebet med ordentlige bredbåndshastigheder.

“Hurtigt bredbånd er vigtigt, hvis man skal fungere som familie. Det er meget svært at have børn, der eksempelvis er i gang med en ungdomsuddannelse, hvis der ikke er en ordentlig internetforbindelse, så de kan aflevere deres lektier”, forklarer han og uddyber, at også virksomheder har svært ved at drive forretning, hvis de har dårligt internet.

Se også: Priser på hurtig bredbånd

 

Forsøgordning – kan stoppe efter 2017

I 2016 blev der uddelt 80 millioner fra bredbåndspuljen på at sikre bedre bredbånd i Danmark og meningen var, at der skulle være 40 millioner til rådighed i år, men det beløb satte regeringen altså op til 100 millioner.

Planen var oprindeligt, at der skulle bruges 40 millioner årligt i 2017, 2018 og 2019, men da puljen er en forsøgsordning, er det endnu ikke besluttet, om den forsætter i 2018 og 2019.

Se også: Guide til billig mobil bredbånd til sommerhuse

YouSee vil også give bedre bredbånd i landdistrikter

YouSee skal stå for at levere hurtigere bredbånd til 2.000 ud af de 4.000 husstande og de har selv lanceret, det, de kalder for YouSees Landdistriktsinitiativ, hvor husstande kan gå sammen og ansøge om bedre bredbånd i deres lokalområde.

“Det er et initiativ, der giver landdistrikter bedre bredbånd på helt kommercielle vilkår, og som allerede nu har givet mange steder i landet bedre bredbånd”, siger vicedirektør Eva Birgitte Bisgaard fra YouSee.

Se også: Nyheder om bredbånd