3 er klar til data-moshpit på Roskilde Festival

Festivalgæsterne på Roskilde Festival kommer ikke kun for at høre live musik - de kommer også for at streame tv-serier. Derfor er 3 klar med ekstra mast til bedre dækning.

3 er klar til data-moshpit på Roskilde Festival

Teleselskabet 3 er igen i år eksklusiv partner på mobiltelefoni på årets Roskilde Festival og det forpligter jo til at have et netværk, der ikke bryder sammen om alle 65.000 betalende gæster så var 3-kunder og beslutter sig for at streame video på samme tid.

Sidste år slog 3’s kunder alle rekorder på Roskilde Festival og brugte mere end 24 TB data i løbet af festivalen. Det svarer til en stigning på 45% i forhold til året forinden og 3 forventer en markant stigning igen i år.

Se også: De bedste mobilabonnementer med masser af data

Ny mobilmast på Roskilde Festival til bedre mobildækning

Derfor har de sat en ny mobilmast i monitortårnene på Orange Scene, der dækker hele ’Pitten’ foran scenen, hvor der kan være 40-50.000 mennesker samlet til de store koncerter og hvor 3 oplever den største spidsbelastning.

Den nye mast er en ny, avanceret løsning med teknikken placeret under Orange Scene og antennerne monteret i de 22 meter høje monitortårne på hver side af Orange Scene. Dette skulle øge kapaciteten i ´Pitten´ foran Orange Scene markant.

“Vi tager ikke nogen chancer, og derfor er vi rigtig glade for vores tætte samarbejde med Roskilde Festival, der i år udmunder i, at vi kan installere en ekstra mast ved Orange Scene, som dækker hele ’Pitten’ foran scenen,” fortæller Kim Christensen, netværksdirektør i 3 Danmark.

Se også: De bedste kameramobiler

1470 procent øget netværkskapacitet siden 2011

Hele 4G netværket, der dækker områderne Backstage Village, Orange Scene, Grand Stand og Trade Zone, er blevet opgraderet med hele 178 % ekstra frekvensmængde i forhold til 2015. Siden 2011 har 3 forøget sin netværkskapacitet med 1470 % på Roskilde Festival.

3 kan se på kundernes forbrug, at der bliver streamet løs af videotjenester som Netflix i dagtimerne på festivallen – eller, og det er redaktionens gæt, måske festivalgæsterne er på YouTube for at streame koncerten med bandet, de missede dagen før, fordi de var blevet syge af kartofler de havde spist…

3 har i øvrigt også en Reload-stand på festivalpladsen med gratis opladning til alle og ’mobile aid’, hvis mobilen strejker eller er blevet væk.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer fra 3