3 klar med F-Secure Safe – lader forældre kontrollere børns færden på nettet

Teleselskabet 3 klar med F-Secure Safe, der er en tjeneste til forældre, der ønsker mere kontrol over, hvad deres børn kan få adgang til online.

3 klar med F-Secure Safe – lader forældre kontrollere børns færden på nettet

Digital sikkerhed er i højsædet i disse tider, ikke kun når det gælder netværk og infrastruktur, men også når det gælder den enkelte person færden på nettet – også for børn. Teleselskabet 3 er nu klar med en ny tjeneste, hvor forældre kan kontrollere deres børns færden på nettet – tjenesten hedder F-Secure Safe. Vores gøren og laden på internettet kan få stor betydning i vores liv, det er gået op for de fleste voksne.

Men det kan være svært for børn at forstå og det skal der gøres noget ved. En ny undersøgelse, som analyseinstituttet Userneeds har lavet for teleselskabet 3, viser, at 80 procent af danskerne mener, at børns færden på internettet skal sikres bedre.

Se også: Nyt dansk SEO Tool hedder RecoverInboundLinks.com

F-Secure SAFE – værktøj til at beskytte børn online

”Vi skal stadig vænne os til, at vores digitale adfærd faktisk er en del af det virkelige liv, og at den adfærd kan have konsekvenser. Det kræver nogle rammer – særligt for børn. Men det kan være svært som forældre at have et overblik over børns færden på nettet, når alt er muligt og tilgængeligt hele tiden. For at hjælpe de forældre, der gerne vil beskytte deres børn bedre på nettet, har vi nu fået et nyt produkt, som gør det muligt at fastsætte nogle rammer for den digitale færden,” siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos teleselskabet 3.

Produktet hedder F-Secure SAFE og kan købes som et tilvalg – præcis ligesom man køber en musik- eller en streamingtjeneste. Her kan man som forældre også blokere hjemmesider og apps, ligesom man kan sætte fornuftige grænser for barnets tidsforbrug på nettet. Noget af det, børn og unge skal beskyttes bedre mod på nettet, er blandt andet hacking, cyper-bullying og uvedkommende billeder.

Se også: Teleselskaber med bedste kundeservice

Dialog med børnene er ikke nok

David Elsass mener, at det desværre ikke altid er nok at have en dialog med børnene om, hvordan de skal gebærde sig på nettet og her kan en tjeneste som F-Secure SAFE sætte nogle rammer op bestemt af forældrene.

”Det er selvfølgelig vigtigt, at man lærer sine børn, hvordan nettet fungerer, hvad man skal være på vagt over for, og hvilke ting man ikke skal klikke på. Men det er desværre ikke nok længere, fordi hacking og svindel på nettet bliver mere og mere uigennemskuelig. Her kan et sikkerhedssystem hjælpe forældrene, så de har kontrol over, hvad der bliver tilgængeligt for barnet. Og så skal man også være opmærksom på, at det ikke længere er tilstrækkeligt kun at beskytte computeren. Man skal også beskytte tablet, telefon og andre devices, da de i lige så høj grad er udsatte, men det glemmer mange at tænke på,” forklarer David Elsass.

Se også: Find bedste mobilabonnement hos 3

Pris på F-Secure Safe

F-Secure SAFE er tilgængeligt i dag den 12. december som tilvalg hos 3 og koster 39 kroner om måneden. En licens giver rettigheder til at bruge tjenesten på enheder. F-Secure Safe koster normalt 495 kroner om året for brug på tre enheder, mens prisen for et år gennem 3 er 468 kroner.

Se også: Sammenlign priser på over 300 mobilabonnementer