3 kundeservice

3: Vi vil ikke begrænse kundernes dataforbrug i udlandet

Per 15. juni 2017 kan teleselskaberne ikke længere opkræve roaming-gebyrer for brug af mobilen i udlandet og man vil derfor kunne bruge løs af sin mobil, som var man hjemme i Danmark. Næsten i hvert fald, for der er nemlig lagt en fair use-grænse ind fra EU’s side.

Se også: Billig mobilabonnement med roaming

Fair use-grænse på dataroaming i EU

Fair use-grænsen er defineret ud fra, at man man må forbruge op til det dobbelte af prisen på ens mobilabonnement, når det gælder data. Prisen er beregnet udfra at stå i 57,5 kroner per GB.

Da mange formentlig har et mobilabonnement til omkring 100 kroner og det med 10-20 GB data om måneden, så betyder det, at man ikke kan bruge mere end omkring 2 GB, når man er på ferie i udlandet. Men de regler gælder ikke for kunder hos teleselskabet 3.

Se også: EU siger roaming er gratis, men ikke hos teleselskaberne

3: Brug al din data

Lige siden 2014 har 3s koncept 3LikeHome givet mulighed for at man kan bruge mobilen som man vil i udlandet. I dag dækker 3LikeHome 58 lande, her i blandt også mange lande uden for EU. Så kan man bruge lige så meget data, som man vil inden for rammerne af ens mobilabonnement. 3 har dog selv altid sat et loft på 10 GB om måneden uden for Danmarks grænser.

Så 3 har også en fair use-grænse, men den er betydeligt mere fordelagtig for 3-kunderne end den fair use-grænse, som EU har indført og som teleselskaberne er berettigede til at bruge.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Vores niveau er et helt andet end EU’s

Morten Christiansen, direktør for 3, forklarer, at EU’s plan om at fjerne gængse roaminggebyrer i Europa er baseret på en fin vision, men at 3LikeHome fortsat skal indeholde klare fordele, som ligger på et helt andet niveau end EU’s

”Vores beregninger viser, at vi i vores 3LikeHome-abonnementer til privatkunderne tilbyder mellem 33 procent og 139 procent mere dataroaming, end EU kræver. Det lyder måske af meget, men det er et fornuftigt leje, fordi vi finder det nødvendigt for at sikre, at kunderne ikke føler sig begrænsede. Kunder hos 3 med 3LikeHome skal have fuld frihed på rejsen til at bruge deres mobil, som de plejer,” slår Morten Christiansen fast.

Se også: Sparetips og nyheder om roaming i udlandet